Rólunk

A Vis Vitalis ásványvíz a Pannonhalmi Főapátság terméke.

Az 996-ban alapított Pannonhalmi Főapátság Magyarország egyik kiemelkedő történelmi, egyházi emlékhelye, művészettörténeti és kulturális központja. A Bakony északi vonulatán túl, a Sokoró-dombság keleti halmára épült leki és szellemi központ 1996-tól UNESCO Világörökségi helyszín.

A szűken vett Főapátságban él és dolgozik harminc szerzetes, kétszáz munkatárs és háromszázharminc diák. Ha a Várkörön túlra tekintünk, akkor láthatjuk az arborétumot, a gyógynövénykert levendula mezőit, a Pincészetet, a Viator éttermet, a Pausa cukrászdát és végül de nem utolsó sorban a szomszédos Ravazd községben az ásványvíz palackozó üzemet.

A Főapátság neve mára összekapcsolódott az állandó megújulás, a bátorság, a minőség és az értékteremtés fogalmaival. Népszerű termékeivel fontos piaci szereplővé vált.

A Vis Vitalis természetes ásványvizet védett, felszín alatti vízadó rétegből 106 méter mélyről egy kb. 17 500 éves vízbázisból nyerjük és palackozzuk, emiatt eredendően szennyeződésmentes. Ásványi anyag- és nyomelem-tartalma, valamint egyéb összetevőinek következtében egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.