A víz

A Külső

A Vis Vitalis egyedi palackja semmilyen más ásványvízével nem téveszthető össze. A dizájn, aminek a kupak is szerves része, egyesíti a vizeskancsók és a korai szikvizes üvegek formáját.

A magyar történelem és kultúra szerves része a szódavíz megjelenése és fogyasztása. A tudós, feltaláló bencés szerzetes, Jedlik Ányos nevéhez fűződik az első szikvíz, szódavíz megalkotása. 1826-ban, hogy rendtársait meglepje, megszerkesztette „apparatus acidularis” nevű berendezését, amellyel mesterséges szénsavas vizet lehetett előállítani. Az apparátust magyarul „savanyúvízi készület”-nek nevezte. Később az ő tervei alapján épült fel az első szikvízüzem. Cégünk büszke arra, hogy e nagyszerű bencés tudós tervei alapján, a 21. században újraálmodhattuk a víz felhasználását és palackozását.

A modern és a tradicionális formatervezési hatások ars poeticaként is felfogható alkalmazása mellett, a Vis Vitalis magán hordozza a több évszázados történelmi, egyházi szimbólumok lenyomatát is. Bencés, egyházi, világi és történelmi inspirációkból születő, egyedi vonalvezetésű palackja egyszerre idézi meg az autentikus karafok, vizeskancsók, és első generációs szikvizes üvegek formáit. A víz külső megjelenésének megtervezése és kivitelezése során az volt a célunk, hogy a Vis Vitalis olyan ikonikus, emblematikus formát kaphasson, ami bármilyen asztalon méltó módon kérhet magának helyet.

A palackok űrtartalmának kiválasztásánál a fogyasztási szokások és formatervezési megfontolások mellett fontos szempont volt a praktikum is.

A Vis Vitalis palackokat könnyen kezelhető, mutatós papírkartonokba csomagoljuk. Az 1,2l-es otthoni fogyasztásra szánt kiszerelés megalkotásakor különleges figyelmet fordítottunk arra, hogy kartonja bármely háziasszony számára is ergonomikus, könnyen szállítható és kezelhető legyen.

A családi kiszerelés mellett a Vis Vitalis 0,4l-es, 0,6l-es és 0,8l-es űrtartalommal is elérhető.